Start » MyDOG är Nordens största hundevenemang

MyDOG är Nordens största hundevenemang

MyDog är ett stort evenemang för våra fyrbenta vänner

Det blev en ordentlig hundfest i Göteborg i början av januari 2016. Där arrangerades nämligen MyDOG på Svenska Mässan under fyra dagar. Mässan som gick under temat Grooming besöktes av bland andra Jennifer Lee och Toshinori Omura. Under fyra dagar besöktes MyDOG av besökare i tusentals. Här kunde man tävla i rasrelaterad grooming, köpa hundprylar och lyssna till intressanta föredrag. Barn fick dessutom möjlighet att färga och klippa modellhundar.

Under mässan korades Göteborgs Charmigaste Hund – den fjärde i ordningen. Och traditionsenligt utsågs the next Lassie, i juryn satt bland andra författaren Jeanette Bergenstav som skrivit Vargskräck, en hunddeckare som blivit omåttligt populär. Här utsågs även Årets utställningshund, en pris som delas ut varje år. Den lycklige vinnaren fick ta emot en prischeck på 20 000 till publikens stora och ihållande jubel.

Vad som framför allt lockade människor att besöka MyDOG var två internationella hundutställningar. Här gavs de tävlande möjlighet att kvalificera till Crufts – den största hundutställningen i världen. Cruft arrangeras i Birmingham i England. I tävlingarna deltog fler än 8 000 hundar från hela Europa.

Priset till Göteborgs Charmigaste Hund gick 2015 till Mr Moretti, en korsning mellan chihuahua, yorkie terrier och shitzu. Tvåa blev Moody och trea Chira. Året därförinnan stod hundarna Sessan, Spencer och Taiga på prispallen. Besök MyDogs hemsida för att se vilka hundar som stod överst på pallen 2016.

Är du intresserad av att besöka mässan 2017? Priset för en dag varierar från 120 till 50 kronor beroende på när du köper biljetter och hur gammal du är. Och naturligtvis blir det billigare per dag om du köper tvådagars-biljett. För en vuxen är priset 170 kronor för två dagar, är du mellan 7-17 år är priset endast 100 kronor. Om du vill ta med egen hund är biljetterna dyrare, för en dag är priset 190 kronor om du köper biljetten via nätet.

mydog