Start » Stimulerande lek och spel för din hund

Stimulerande lek och spel för din hund

Det är allmänt känt att hundar behöver aktiveras för att må bra. Hundars psykiska hälsa stimuleras med hjälp av lek och spel. Och hur man väljer att leka eller spela med sin hund beror delvis på situationen, men också på vilken ras man äger. Det är viktigt att komma ihåg att lek och spel inte behöver vara avancerat, ett par minuter här och där räcker långt. Med det sagt får man inte glömma bort att hundar behöver promenader, vilket också är en form av aktivering. För dig som känner dig osäker finns det mängder av kurser du kan gå med din hund för att utveckla relationen.

Spel för din hund

I butiker och på nätet finns det stora mängder aktiveringsleksaker att välja mellan. Den kreative behöver dock inte köpa aktiveringsleksaker och spel för att aktivera sin hund – leksaker och spel finns i vår omgivning, det gäller bara att hitta dem. Det behöver inte vara mer avancerat än att gömma godis under en plastburk. Och oavsett om du är ute i naturen eller i hemmets lugna vrå kan du aktivera din hund genom att låta den leta efter dig när du har gömt dig. Kom ihåg att ge hunden belöning.

När du promenerar med din hund har du goda möjligheter att inte bara stimulera hunden fysiskt, utan även psykiskt. Du kan leka apport, kurragömma eller sök. Hundar mår bra av och tycker det är roligt att leta spår, därför kan du under promenaden lägga ett spår som hunden får följa. Liknande lekar och spel är av stor betydelse för hunden, även om det kan verka som obetydliga aktiviteter. Desto mer du engagerar dig i din hund, desto trevligare hund får du tillbaka.

Vad gäller lekar och spel finns det inte några rätt och fel. Endast din fantasi sätter gränser. Det viktigaste är att alltid berömma hunden, på så vis lär sig hunden vad som förväntas. När du gör det kommer du snabbt se resultat och ert samarbete underlättas.

spel